Foto: Pressbild, Nintendo

Då släpps nästa ”Zelda”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen släppte de japanska speljättarna Sony och Nintendo varsitt svep med kommande släpp. Bland annat avslöjades lanseringsdatumet och titeln för nästa ”Zelda”-spel.

”Zelda”-serien har sedan 1986 varit en av Nintendos flaggskeppsprodukter. Huvudpersonen Links sökande efter prinsessan Zelda har under nästan 40 år, sträckt över en lång rad installationer, lockat miljontals spelare och nu står det klart att det senaste spelet i raden kommer 2023.

Titeln är ”Tears of the kingdom” och är uppföljaren till det kritikerhyllade ”Breath of the wild” från 2017. Det ska sägas att serien fått nya tillskott de senaste fem åren men ingen direkt fortsättning på stortiteln från 2017. Spelet kommer att släppas den 12 maj och ser ut att utspela sig mestadels uppe i luften.

”Tekken” tillbaka

Under de två presentationerna fick publiken även ta del av andra spelnyheter. Inslag av bondeyrket var närvarande i kommande titlar som ”Story of seasons: A wonderful life” och ”Fae farm” som låter spelaren sköta djur och odlingar men även ge sig ut på olika äventyr.

De första bilderna från fighter-spelet ”Tekken 8”, med anor som går tillbaka till 90-talet, visades även upp.

Sedan fick japanskt krigartema ta plats när Sony presenterade ”Yakuza”- spinoffen ”Like a dragon: Ishin” och Team ninjas ”Rise of the ronin”. Spelen ser ut att likna varandra då man i båda titlar får gå in i rollen som en samuraj under den senare hälften av 1800-talet.

Från svenskt håll visade spelstudion Resolution games upp VR-rollspelet ”Demeo” som lanseras 2023.

I klippet ovan kan du se bitar ur trailern för ”Zelda: Tears of the kingdom”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.