Nytt avhopp från sajten Bulletin

Publicerad

Den politiska chefredaktören Annika Borg har sagt upp sig från Nyhetssajten Bulletin, bekräftar ägaren Tino Sanandaji för Expressen.

Nyhetssajten Bulletin har skakats av en lång rad avhopp sedan starten i slutet av förra året. Annika Borg tillträdde som politisk chefredaktör i maj, men har efter en dryg månad valt att lämna tjänsten.

”För en tid sedan valde jag att lämna Bulletin och uppdraget som politisk chefredaktör. Skälet till det är min publicistiska integritet. Jag går nu vidare till nya uppgifter i livet, men först är det sommar och semester!”, skriver hon på Facebook.

Annika Borg är präst i Svenska kyrkan och syns ofta i debatten.

Ersätts av Dan Korn

För Expressen bekräftar ägaren Tino Sanandaji avhoppet.

– Det stämmer att Annika Borg har sagt upp sig på ledarsidan. Vi önskar Annika lycka till i nya uppdrag, hon ersätts av Dan Korn som opinionschef. Vad gäller orsaker hänvisar jag till Annika själv, samt till chefredaktör Andy Rosenthal.

Andy Rosenthal är tidigare opinionsredaktör på New York Times. Dan Korn är författare och samhällsdebattör och har tidigare skrivit för tankesmedjan Timbro.

Det har tidigare också blivit känt att Paulina Neuding, tidigare chefredaktör på Bulletin, går tillbaka till Svenska Dagbladet.

Få koll på turerna inom Bulletin i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.