Katherina Langford som Hanna Baker i ”13 reasons why”. Foto: AP/TT

Omdebatterade serien ”13 skäl varför” får ny säsong

Publicerad

Tv-serien ”13 skäl varför” är en stor tittarsuccé, men har också mött massiv kritik kring hur den skildrar självmord. Nu får den uppmärksammade serien en ny säsong.

Den Selena Gomez-producerade tv-serien ”13 skäl varför” skildrar en 17-årig tjejs väg till självmord. Det kontroversiella ämnet och dess unga huvudperson har väckt en intensiv debatt i USA, där serien anklagats för att glorifiera självmord.

Även vid lanseringen i Sverige har serien fått hård kritik, bland annat från Svenska psykiatriska föreningen och organisationen Självmordslinjen.

Men trots kritiken har serien varit en tittarsuccé och streamingjätten Netflix väljer nu att göra en uppföljande säsong. ”Hannahs historia är inte över – hon har föräldrar som fortfarande inte har den kompletta historien” säger seriens showrunner Brian Yorkey till LA Times.

De tretton nya avsnitten av serien kommer släppas under 2018.

Läs mer: Psykiatrikerföreningens ordförande: Lägg ned tv-serien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.