Niall Horan Foto: TT

Live Nation omhändertog fansens mobiler – slarvade bort idolbilderna

Uppdaterad
Publicerad

De betalade över 3.000 kronor för att få en bild tillsammans med sin idol, bara för att få veta att bilderna slarvats bort.
– Jag har väntat i sex år på den här möjligheten och så blir det så här. Helt förstört, säger Ida Andersson, 19 år.

Det var i onsdags förra veckan som före detta One Direction-medlemmen Niall Horan var i Stockholm för en spelning på Fryshuset. Några av den irländske artistens fans hade betalat för en så kallad ”meet and greet”.

Den innehöll bland annat konsertbiljett, soundcheck, frågestund och fotografering tillsammans med Niall Horan och kostade 3.200 kronor. Fansen fick lägga sina mobiltelefoner i en plastpåse och tilläts alltså inte ta några egna bilder. Men fotona från konsertarrangören Live Nation dök aldrig upp hos Ida Andersson, 19 år.

– Det började med att några foton blev försenade. Sedan fick vi mejl om att det var något tekniskt fel och att de har tappat bort en tredjedel av fotona, säger Ida Andersson.

”Kan inte ersättas”

Som kompensation har Live Nation erbjudit hälften av pengarna tillbaka för meet and greeten, det vill säga summan som överstiger konsertpriset. Men Ida Andersson vill inte ta emot pengarna.

– Det här kan inte ersättas. Det är en engångsgrej i livet. De flesta har väntat i flera år för att det här ska kunna hända. Och sen gör Live Nation något så slarvigt, säger hon.

Varför är det så viktigt att ha ett foto? Räcker det inte att du har träffat honom?

– Det är inte bara det, man vill ha det här minnet. Allting går så snabbt där, det gick på fem sekunder att ta bilden och sen gå därifrån. Man hinner inte tänka någonting och det här är ju det enda minnet man kan få när man inte kan ha sin telefon själv:

– Det är jättetråkigt. Jag har väntat i sex år på den här möjligheten och så blir det så här. Helt förstört, säger Ida Andersson.

”Det är ytterst beklagligt”

Enligt Live Nation berodde bildstrulet på ett tekniskt fel på kameran.

”Vi har jobbat med experter under flera dygn för att försöka rädda bilderna men de är tyvärr bortom räddning. Vi är oerhört ledsna för detta”, skriver Alexander Kihlström, marketing- och PR-manager på Live Nation, i ett mejl till Kulturnyheterna.

Han skriver också att Live Nation kommer att ta ställning till om man behöver ha mer utrustning eller mer personal på plats vid framtida meet and greet.

”Det är ytterst beklagligt att vissa gick miste om en del av upplevelsen och vi strävar alltid efter att bli bättre, därför kommer vi att se över hur vi kan utvecklas” skriver Alexander Kihlström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer