I Valley of Wisdom i Ogrimmar kommer det snart finnas orcher som ska hjälpa unga att prata om sitt mående. Foto: Pressbild

Orch-terapi ska få unga att prata psykisk hälsa

Publicerad

”Orch-terapi” är en ny satsning för att få unga att prata om sitt psykiska mående i World of Warcraft, rapporterar P3 Spel.

Projektet har startats av organisationen Sankt Lukas som arbetar med psykoterapi och handledning.

Satsningen Unga Lukas ska försöka få unga i åldrarna 18 till 25 att prata mer om sitt mående. Detta med hjälp av så kallad Orch-terapi i datorspelet World of Warcraft.

Tanken är att nå ut till en målgrupp som kanske inte alltid söker hjälp men som behöver det.

Det går till som så att unga ska kunna ta kontakt med några orcher på platsen Valley of Wisdom i Ogrimmar i spelet. Där får man sedan en länk till en krypterad chatt, och kan därefter prata ostört med en volontär.

– Väldigt många spelar spel idag och många av dem är i behov av att prata med någon. Men tröskeln kan kännas ganska hög. Vi vill göra något nyskapande och sänka den där tröskeln och finnas tillgängliga för många som vi inte ser idag får möjlighet att prata om livet eller vad man tänker på, säger Tone Persdotter som är samordnare för projektet till P3-spel.

Projektet pågår fram till januari 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer