Marie Fredriksson och Per Gessle på scen tillsammans 2015. Hör Per Gessle berätta om nya samlingsalbumen i klippet. Foto: AP/TT

Nya Roxette-låtar släpps ett år efter Marie Fredrikssons död

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kommer det första av fyra nya samlingsalbum med Roxette, nästan ett år efter Marie Fredrikssons bortgång.

Andra halvan av Roxette, Per Gessle, har gått igenom bandets enorma musikarkiv och hittat osläppta låtar och råa demos av deras största hitlåtar. Demos som aldrig tidigare getts ut. Albumet Bag of tricks, som ges ut imorgon är det första av fyra samlingsvolymer med bandet.

–Bag of tricks är en samling av outgivet Roxette-material, en himla massa demos. Det är några akustiska låtar som vi spelade in i Abbey Road studion, bara en take där Marie är fantastisk, så hon hade älskat det här, säger Per Gessle.

Samlingsalbumet släpps drygt ett år efter att Marie Fredriksson dog förra året.

– Jag var ganska förberedd på att Marie skulle gå bort. Samtidigt en sak att säga att det går inte att förbereda sig. Utan det blir en tomhet. Jag saknar relationen. Att ringa, bråka, skratta och så där, säger Per Gessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.