Madonna poserar med vapen 2012. Foto: AP/TT

Överlevare från nattklubbsskjutning kritiska mot Madonnas video

Uppdaterad
Publicerad

Madonna har flera gånger uttalat sig för skärpt vapenkontroll i USA. I videon till låten God control återskapas terrordådet på nattklubben Pulse i Florida 2016. Nu kritiserar överlevare från dådet artisten.

Patience Carter, befann sig på gayklubben Pulse den 12 juni 2016 när en man sköt 49 personer till döds och skadade ytterligare 53.

Hon skriver på Twitter att Madonnas video, där scener från terrordådet återskapas, gör henne mycket illa berörd.

”Jag kunde inte ens titta vidare efter 45 sekunder. Madonna, det finns så många kreativa val du kunde ha gjort för att uppmärksamma vapenlagar. Offren för dess masskjutningar ska alltid beaktas. Jag uppskattar försöket, men jag är djupt illa berörd”, skriver hon.

Brandon Wolf, som också överlevde skjutningen, skriver: ”Uppskattar budskapet, men snälla kom i håg att det är människor du använder som rekvisita”, rapporterar BBC.

Madonna själv svarar tv-kanalen CNN att hon bara visar vad som händer när människor skjuts ihjäl.

– Förstå att det är det här som händer. Skjutvapen dödar. En kula genomborrar kroppen, fäller dig till golvet och dödar dig. Och du blöder till döds. Det är verkligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.