Hör Petter Hallén om varför public service behöver stärka bevakningen svensk hiphop.

Sveriges radio storsatsar på hiphop: ”Har funnits ett stort hål i bevakningen”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges radio ska stärka bevakningen av svensk hiphop genom att P3:s program Din gata expanderar från Malmö till Stockholm och Göteborg.

– Det känns helt självklart att finnas på nationell nivå, säger programledaren Petter Hallén.

Hiphop-kanalen P3 Din gata i Malmö började sända 2006 för att locka grupper som Sveriges radio hade svårt att nå, till exempel unga i förorter. Sedan dess har hiphop gått från subkultur till den mest lyssnade genren, och kanalen har blivit en permanent del av Sveriges radios utbud.

Nu expanderar Din gata till Stockholm och Göteborg.

– Det här är den mest populära musikstilen som engagerar många, inte bara unga och inte bara en speciell demografi, säger Petter Hallén.

Han ska leda P3 Din gata från Stockholm, och dj:n Assia Dahir från Göteborg. Malmöredaktionen som i år firar 15 år förstärks med programledaren Daniel Kaleebi.

”Funnits ett tomrum”

Idag har programmet ungefär 100 000 lyssnare i veckan i Malmö med omnejd. Förutom att utöka bevakningen kring hiphop på nationell nivå ska kanalen satsa på nytt innehåll i form av live-spelningar, artistintervjuer, freestyles och DJ-shower.

– Jag tycker det har funnits ett väldigt stort tomrum på senare år i public service bevakning av den här scenen, säger Petter Hallén.

Hör Petter Hallén i klippet ovan om varför public service behöver stärka bevakningen av svensk hiphop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.