Ebba Hultkvist Stragne, Samuel Fröler, Bea Uusma och Kristoffer Appelquist är några av de som kommer tävla i den nya säsongen av På spåret. Foto: SVT/TT

De är klara för På spåret 2018

Uppdaterad
Publicerad

Nu är de första deltagarna till årets omgång av På Spåret avslöjade. Bland de tävlande finns namn som Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler, kända från tv-serien Skärgårdsdoktorn.

Det populära frågesportsprogrammet På Spåret har premiär först i november, men redan nu avslöjas några av årets deltagare. I en extrainsatt sändning på SVT Play med domarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström presenteras de första tävlande under måndagen.

– Det är ganska öppet, säger Kristian Luuk om de medverkandes vinstchanser.

Kärt återseende

I första gruppen tävlar nykomlingarna Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler, kända från tv-serien Skärgårdsdoktorn som hade premiär 1997. Samuel Fröler har även varit anställd vid Stockholms Stadsteater och Ebba Hultqvist har skådespelat i andra roller och är utbildad civilekonom.

– Jag vet inte hur mycket man ska säga, men jag tror att vi kompletterar varandra, säger Ebba Hultkvist Stragne. Samuel Fröler håller med.

– Framställs man som korkad, fine, jag vet ju att jag inte är det, säger han.

Duo gör comeback

De kommer bland annat att möta författaren Bea Uusma och komikern Kristoffer Appelquist. 2013 gav Uusma ut boken Expeditionen: min kärlekshistoria och räknas idag som Sveriges främsta expert på Andrées polarexpedition – en luftballongsexpedition till Nordpolen som slutade i en tragedi. Kristoffer Appelquist har bland annat deltagit i humorprogram som Parlamentet. De gjorde sin debut i På Spåret år 2016.

Sista paret i gruppen består av ytterligare en återkommande duo, skådespelarna Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen. Eric Ericson debuterade som skådespelare i SVT-serien Storstad 1990 och har spelat huvudrollen som Olof Molander i tv-serien Molanders.

Kjell Wilhelmsen är känd för rollen som Glenn i tv-serien 30 dagar i februari och har varit engagerad i bland annat Göteborgs Stadsteater.

På Spåret har premiär den 30 november i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.