Elton John. Foto: Evan Agostini.

Paramount gör storfilm om Elton John

Uppdaterad
Publicerad

Om tre år kan Elton John slå sig ned i biofåtöljen och se en film om sig själv. Filmjätten Paramount ska göra en biografisk film om den brittiske världsstjärnan, med beräknad premiär 2021.

Inspelningarna drar igång i sommar med Dexter Fletcher som regissör och Taron Egerton (Kingsman, Eddie the Eagle) i huvudrollen.

Tidigare i år avslöjade Elton John att han drar ut på en sista världsturné, som varar till just 2021. Farewell Yellow Brick Road inleds i september och efter 300 konserter spridda över fem kontinenter sätter han punkt för live-delen av sin karriär.

Scenkläder av Gucci

Den numera 70-årige poplegendaren har under sin karriär gjort sig känd för sina mer eller mindre extravaganta scenutstyrslar, och inför turnén har det italienska modehuset Gucci annonserat att man kommer att leverera Elton Johns outfits, enligt Vogue.

Farwell Yellow Brick Road-turnén kommer till Sverige och Göteborg den 19 maj nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.