Foto: TT

Paret Obama producerar tv för Netflix

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama och hustrun Michelle har skrivit på ett avtal med Netflix om att producera tv-serier och filmer för streamingtjänsten, rapporterar Reuters. Paret har också startat ett produktionsbolag som de döpt till Higher ground productions.

Enligt The New York Times kommer dock inte det tidigare presidentparet att använda sin nya plattform till att på något sätt försöka starta en anti-Trumpkampanj.

I ett pressmeddelande uppges att fokus kommer att vara manusbaserade tv-serier och dokumentärer som följer teman som låg Barack Obama varmt om hjärtat under åren som president.

”Ett av de enkla nöjena under vår tid i allmänhetens tjänst var att möta så många fascinerande människor från alla delar av samhället och att hjälpa dem att dela sina erfarenheter med en bredare publik”, säger Barack Obama i ett uttalande.

Det är ännu inte känt hur mycket paret Obama får betalt av Netflix, men enligt amerikanska medier handlar det om ett kontrakt som löper under flera år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.