Parisa Amiri är Edits nya programledare.

Parisa Amiri blir programledare

Uppdaterad
Publicerad

Edits huvudredaktör blir programledare för ”Edit: Parisa Amiri”.

Det är snart dags för Edit att ta plats i tv-rutan igen. Under hösten var det Gina Dirawi som stod för programledarskapet men nu är det Parisa Amiri, som tidigare varit huvudredaktör för Edit, som tar över i ”Edit: Parisa Amiri”.

– Jag som har jobbat mycket med snabb journalistik i sajt- och radioform innan tycker att det ska bli spännande att göra ett program som innehåller så mycket av det jag går igång på. Att jag dessutom varit redaktör innan och tar rollen som programledare nu gör det extra kul, säger Parisa Amiri i ett pressmeddelande.

Amiri har varit med bakom kulisserna till Edit sedan starten och har nyligen synts i programmet Babel Bio som tv-expert.

”Mina drömkomponenter”

Programmet kommer under tolv veckor att behandla samtidsfrågor och bjuda på utvalda delar av Edits dagliga utbud. Till skillnad från förra säsongen, som hade fokus på ”en gäst, en berättelse”, kommer programmet nu att närma sig ett mer klassist talkshowupplägg. Nytt för den här säsongen är också att det kommer att finnas en live-scen med olika musikakter i varje avsnitt.

– Det har alla mina drömkomponenter med livemusik i varje avsnitt, flera gäster, populärkultur och en möjlighet att plocka upp aktuella ämnen, säger Parisa Amiri.

Premiären av ”Edit: Parisa Amiri” går av stapeln den 10 mars och sänds varje torsdag klockan 22:15 i SVT2 och på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer