Paul Potts på Sverigebesök

Uppdaterad
Publicerad

Han slog alla med häpnad och fick miljontals människor att falla i gråt. Framgångssagan Paul Potts är på besök i Sverige. Det handlar om tenoren från Wales som kom från ingenstans och kammade hem segern i Englands motsvarighet till Talang 2007.

Det har gått ett år sedan nu som 37-årige Paul Potts, trots sitt dåligt självförtroende, ställde upp i tv-programmet ”Britain´s got a talent”. Han jobbade med att sälja mobiltelefoner, men drömmen hade alltid varit att få sjunga. Och han behövde inte övertyga juryn särskilt länge. Juryn, inklusive programmets 12 miljoner tittare, rördes till tårar när han framförde Puccinis operaklassiker ”Nessun dorma”.

”Fortfarande samma kille”

Nu är det ingen dröm längre. Idag försörjer sig Paul Potts mer än väl på musiken med turnéer världen över. Livet har förändrats säger han, men som människa har inget förändrats.

-Jag har inte förändrats så mycket, jag är fortfarande samma kille, jag är fortfarande nervös när jag ska upp på scenen. Och jag tycker att det är viktigt att man är den man är oavsett vad som händer. Bättre än att vara nåt man inte är.

Återkommer till Sverige

Paul Potts ska under de närmaste dagarna framträda i Stockholm, Göteborg och Malmö. I slutet av juli återkommer han dock till Sverige för tre utomhuskonserter. I Helsingborg, Eskilstuna och i Göteborg. Då med en 60 man stark stråkorkester från Prag.

Susanna Johansson/Anna Olsdotter Arnmar

Fakta:

Namn: Paul Potts

Född: 1970 i Bristol, England

Bor: Port Talbot Wales

Familj: Frun Julie-Ann, föräldrarna Roland, busschaufför, och Yvonne, kassörska, två bröder och en syster

Bakgrund: Vann 1,4 miljoner när han tog hem segern i tv-programmet ”Britain´s got a talent” 2007.

Aktuell med Sverigeturné: 22/5 Solnahallen i Stockholm, 23/5 och 26/5 Ishallen i Malmö, 24/5 Liseberg i Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.