Paul Reys magsjukepanik inför lördagen: ”Svinnervös”

Uppdaterad
Publicerad

Allt var packat och klart för resan till Stockholm inför andra chansen. Då kom illamåendet.

– Jag blev svinnervös, att tänk om jag inte kan tävla på lördag, säger Paul Rey som ska möta Frida Green i Melodifestivalens Andra chansen.

För andra året i rad har Paul Rey tagit sig vidare till Andra chansen i Melodifestivalen. Men i år har inte uppladdningen varit den bästa.

– Min fru var i köket och fixade sin lunch. Hon höll på att berätta någonting och jag kunde inte alls fokusera på vad hon berättade. Jag lade mig i sängen och märkte att så fort jag vred på mig så måste jag bara springa och spy, säger Paul Rey till SVT Nyheter.

Han fortsätter:

– Jag blev nervös direkt. Jag tänkte fan. Man måste ändå hinna vara frisk innan man åker iväg, tävlingen är på lördag och det var tisdag.

Missade genrepet

Den tisdagseftermiddagen följde sedan ett antal timmar som du troligtvis inte vill höra några detaljer om.

Samtidigt blev det full aktivitet på Melodifestival-produktionen. Det fattades beslut om att Paul Rey inte kunde vara med på torsdagens genrep. Och det beslutades att hans scenframträdande från deltävlingen skulle visas på lördag om han inte hinner bli frisk.

Kan påverka sången

Vad som orsakade allt är oklart. Men redan på tisdagskvällen började Paul Rey må bättre. Allt har nu löst sig så att han kommer kunna vara på plats i Annexet under repetitionerna på fredag.

Men en viss oro finns kvar. När SVT Nyheter talar med honom på torsdagseftermiddagen så har han fortfarande inte prövat sjunga. Det är ännu oklart hur det här kommer påverka rösten på lördag.

– Det är möjligt att det gör det. Mycket av bottnen i ens röst kommer från att man ska använda magen så jag vet inte, kanske. Men jag hoppas verkligen inte det.

Hade det varit bättre för dig om de hade använt den gamla inspelningen i alla fall?

– På ett sätt absolut. Det är absolut säkrare med tanke på att jag är väldigt nöjd med hur det gick förra gången. Men jag tycker att det känns mer rättvist att man tar sig dit och vi båda kör live. Och så har det potential att bli ännu bättre, om jag sätter sången och alla ändringar blir bra.

Till på lördag planerar Paul Rey göra några mindre ändringar i sitt nummer. Det är ändringar i ljuset som han hoppas ska göra numret snyggare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.