Roxette 2015. Foto: AP/TT

Per Gessle: ”Tack Marie, tack för allt”

Uppdaterad
Publicerad

Per Gessle och Marie Fredriksson bildade Roxette 1986. I ett uttalande skriver han att hon hade en röst ”vi knappast får uppleva igen”.

Den svenska popstjärnan Marie Fredriksson gick bort under måndagskvällen vid 61 års ålder. För 34 år sedan bildade hon tillsammans med Per Gessle bandet Roxette. Såhär skriver Per Gessle om Marie Fredriksson i ett uttalande:

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same.”

Så sent som 2018 turnerade Per Gessle med Roxettes låtar.

– Det är ett beslut som Marie och jag har fattat unisont. Marie vill också att Roxette ska leva vidare, sade han till TT då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.