Per Gudmundson tar över som ansvarig utgivare för nättidningen Bulletin. Foto: KD/TT / Bulletin

Per Gudmundson blir ny ansvarig utgivare på Bulletin

Uppdaterad
Publicerad

Efter Ivar Arpis avgång står det nu klart att ledarskribenten Per Gudmundson tar över som ansvarig utgivare på nyhetssajten Bulletin, något Dagens Opinion var först med att rapportera.

– Jag axlar uppdraget tills vi har en ny redaktionsledning på plats, någon måste ju ha det uppdraget, säger Per Gudmundson till Kulturnyheterna.

Sedan Bulletin lanserades i december har problemen för nättidningen avlöst varandra. Det började med uppgifter om att flera artiklar var plagierade och sedan uppstod konflikter mellan bolagsstyrelsen och delar av redaktionen. Flera redaktionsmedlemmar valde därefter att lämna tidningen, däribland chefredaktören Ivar Arpi.

– Det är jättetråkigt att några av Sveriges bästa skribenter har hoppat av, de var dessutom några av mina bästa vänner som jag hade sett fram emot att jobba med, men nu blev det inte så, säger tidningens nya ansvariga utgivare Per Gudmundson.

Han har inga förhoppningar på att Ivar Arpi, Alice Teodorescu Måwe eller någon av de andra som valt att lämna tidningen ska komma tillbaka.

Villig att ge satsningen tid

Per Gudmundson hyllar redaktionen som fortfarande finns kvar på tidningen.

– De kommer att leverera material på alla fronter. Jag ser Bulletin som en chans att starta någonting nytt och är villig att ge den här satsningen lite tid, säger Per Gudmundson.

Han kommer att vara ansvarig utgivare för Bulletin tills en ny redaktionsledning är på plats och understryker att han inte kommer att arbeta som chefredaktör eller politisk redaktör.

Vem som blir ny chefredaktör är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.