Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kulturnyheternas intervju med Pete Doherty och Katia de Vidas i videon. Foto: SVT/Katia de Vidas

Pete Dohertys missbruk skildras i ny dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

När rockikonen Peter ”Pete” Doherty var på toppen av sin musikkarriär levde han ett kaosartat liv kantat av heroinmissbruk. Nu skildras hans väg ut ur mörkret i nya dokumentären “Stranger in my own skin”.

I början av 2000-talet var brittiska sångaren, gitarristen och poeten Pete Doherty enormt framgångsrik, då som frontman för bland annat indierockbanden The Libertines och Babyshambles.

Samtidigt levde han ett stökigt liv med flera fängelsedomar och kämpande med ett tungt drogmissbruk som ledde till både mental och fysisk nedgång. 

”Är fortfarande nära”

Nu är han huvudperson dokumentären ”Stranger in my own skin”.

Filmen är skapad av Katia de Vidas, som numera även är hans fru. I tio år följde hon Doherty på sin väg till att tillslut bli fri från sitt missbruk.

– Det är fortfarande ganska nära. Det är inte riktigt så trevligt, om jag ska vara ärlig, att se mig själv på det sättet, säger Pete Doherty till Kulturnyheterna.

”Stranger in my own skin” hade svensk premiär 10 november och går att se på landets biografer.

Se intervjun med familjen Doherty i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.