Peter Nyrén ny nöjeschef efter Hans Rosenfeldt

Uppdaterad
Publicerad

Peter Nyrén tillträder den 1 januari 2006 som ny programchef för underhållning på SVT Fiktion. Han efterträder Hans Rosenfeldt som valt att återgå till egen kreativ verksamhet.

Nyrén har tidiagre jobbat som chef för programutvecklingen på SVT-avdelningen Fiktion. Tidigare har han arbetat på bland annat TV4 och på produktionsbolaget Jarowskij.

– Vårt uppdrag är att göra program som roar utan att bli menlösa, som underhåller utan att kränka och som förnyar programutbudet utan att det blir perifert, säger Eva Hamilton, chef för SVT Fiktion.

Vad ska då Peter Nyrén verka för som chef? Av ett pressmeddelande från SVT framgår det att han vill ta till vara tidigare tittarsuccéer som Allsång på Skansen och Så ska det låta samtidigt som han vill arbeta fram nya populära program. Och Nyréns målsättning är hög:

– Vi ska skapa trender istället för att följa dem.

Anders Blåder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.