Hör Petter om att fortsätta vara relevant trots att sättet vi konsumerar musik ständigt förändras. Foto: TT

Petter klättrar på listorna – med 12 år gammal låt

Uppdaterad
Publicerad

Låten Längesen av artisterna Petter och Veronica Maggio släpptes 2010. Nu ligger den på andra plats på Spotifys lista över de 50 mest spelade låtarna i Sverige. Anledningen är att Petter skaffat appen Tiktok.

12 år efter den släpptes har låten Längesen, som är skriven av artisterna Petter Askergren och Veronica Maggio, fått nytt liv. Genom nytändningen har låten landat på andra plats på musikströmningstjänsten Spotifys lista över Sveriges 50 mest spelade låtar. Anledningen till låtens nyfunna popularitet är att den svenska rapparen skaffat appen Tiktok där låten nu spelas.

– Det känns härligt att den får nytt ljus av en ny, ung publik. När jag går in på kommentarfältet ser jag ju att de som lyssnar aldrig hört låten förut, säger Petter Askergren.

Petter berättar också hur de två låtskrivarna delar samma förvåning men att de också planerar ett firande i det fallet att låten når listans högsta placering.

–Jag har messat lite med Veronica Maggio och hon är lika chockad som jag. Men vi har sagt att om vi kommer till första platsen så är det dags för en middag, säger rapartisten.

Tiktok större än konkurrenterna

Enligt internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet loggade 800 miljoner människor in på Tiktok varje månad 2020. Det innebär att appen är större än andra tjänster som till exempel sociala medieplattformarna Snapchat och Twitter.

I klippet kan du höra Petter om att fortsätta vara relevant trots att sättet vi konsumerar musik ständigt förändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.