Youtubefenomenet ”Pewdiepie”, som egentligen heter Felix Kjellberg har flera gånger fått kritik för uttalanden han gjort. Foto: Jonas Ekströmmer/TT

PewDiePie skämtade om Demi Lovatos överdos

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan fick sångerskan Demi Lovato, 25, föras till sjukhus efter att ha tagit en heroinöverdos. Nu får Youtubestjärnan Pewdiepie stark kritik från fansen efter att ha skojat om Demi Lovatos överdos.

Artistens liv gick att rädda och i en hälsning från sjukhuset meddelade hennes familj att de var tacksamma för allas kärlek, böner och support, enligt Variety.

Igår passade dock Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, 28, på att skämta om Lovatos drogöverdos. I en meme som han postade på Twitter drev han om att Lovato lånade pengar av sin mamma för att köpa heroin ”som en chef”.

”Pewdiepie” fick dock kritik av flera fans som tyckte att han gått för långt och raderade tweeten och postade istället en ursäkt, enligt Mirror. ”Raderade meme. Jag menade ingenting med det, och jag förstod inte allvaret i situationen. Jag förstår nu att det var okänsligt, förlåt!”, skrev han på sitt twitterkonto.

Veckor innan Demi Lovatos överdos hade vänner till henne försökt övertala henne att besöka en nykterhetsklinik för behandling. Men detta hade stjärnan vägrat, enligt TMZ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.