Operatenoren Plácido Domingo Foto: TT

Plácido Domingo avgår som chef för Los Angeles Opera

Uppdaterad
Publicerad

Plácido Domingo avgår som chef för Los Angeles Opera, rapporterar AFP. Den spanska operastjärnan har anklagats av ett antal kvinnor för sexuella trakasserier under flera decennier.

”Jag kommer att fortsätta att arbeta för att rentvå mitt namn. Jag har bestämt att det är bäst för Los Angeles-operan om jag avgår som dess direktör och ställer in mina inbokade framträdanden”, skriver han i ett uttalande till Los Angeles Times.

Domingo har varit operans direktör sedan 2003 och var inbokad att medverka i föreställningen ”Roberto Devereux” med början i februari nästa år. Förra veckan ställde han in alla framträdanden på Metropolitan Opera i New York.

Plácido Domingo anklagades i augusti för att ha sextrakasserat flera kvinnor. Sammanlagt 20 kvinnor har vittnat om övergreppen. AP:s granskning av den 78-årige sångaren har tidigare lett till att flera operahus avbokat hans framträdanden.

Stjärntenoren nekar till alla anklagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.