Fotografiska i Stockholm inspirerade till planerna på fotografimuseum i Malmö. Foto: Magnus Andersson/TT

Planerna på fotografimuseum i Malmö skrotas

Publicerad

Planerna på att inrätta ett fotografiskt center i Malmö läggs ner. Detta efter att personerna som står bakom projektet nu ger upp, det rapporterar Sydsvenskan.

Det var i början av 2013 som fotobyrån Apelöga offentliggjorde sina planer på ett fotografiskt museum i Malmö. Inspirationen hämtades från Fotografiska i Stockholm och tanken var att anlägga museet i en övergiven magasinsbyggnad på 12 000 kvadratmeter i Frihamnen.

Efter sju års arbete, crowdfundingkampanjer och många turer låter fotobyrån nu idén gå i graven, rapporterar Sydsvenskan.

”Hoppet om att vi ska kunna lyckas med det här projektet är dött”, skriver fotografen Adam Haglund, en av initiativtagarna, i en bloggpost.

Från början fick projektet både uppmärksamhet och stöd, bland annat från Malmö stad men sedan svalnade intresset.

”Det är inte projektet i sig det är fel på – rätt personer kan säkert lyckas! – men vi ger upp nu”, skriver Adam Haglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.