Podcast för spädbarn gör succé – får ny säsong

Publicerad

Efter två säsonger har Bebispodden blivit till en av Barnradions mest efterfrågade poddar med över en miljon lyssningar. Nu har den tredje säsongen premiär med tio korta avsnitt som riktar sig till barn 0-2 år.

Bebispodden har funnits sedan 2017 och fungerar som en ljudlig pekbok och tar upp sådant som små barn kan känna igen sig i. Inför den nya säsongen har lyssnare precis som tidigare fått vara med och önska teman. Några exempel från teman i den nya säsongen är ”Plipp plopp regn”, ”Rullarulla runt” och ”Bada o bada o bada”.

De flesta avsnitten är runt fem minuter långa och programmen görs av musikern och skådespelaren Micaela Gustafsson.

– Bebispodden är som att stiga in en sorts bubbla där jag helt kan gå loss på att skapa små trudelutter och leka med olika ljud, säger hon i ett pressmeddelande.

De två tidigare säsongerna av Bebispodden har fått över 1,2 miljoner lyssningar sedan starten för fyra år sedan. Podden är testad på bland annat förskolors småbarnsgrupper och är gjord för föräldrar och barn att lyssna på tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.