Polarpriset 2018 tillkännages av Alfons Karabuda, ordförande i prisnämnden. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Polarpriset ber om 400.000 kronor i bidrag från Kulturdepartementet

Uppdaterad
Publicerad

Polarpriset ber Kulturdepartementet om 400.000 kronor för att betala resa och vandrarhem för 30 medlemmar av det afghanska musikinstitutet Anim, som är en av årets pristagare, rapporterar Sveriges Radio.

Polarpriset har i ett mejl bett Kulturdepartementet om pengar för att kunna hålla en konsert med det afghanska musikinstitutet Anims flickorkester på Berwaldhallen några dagar innan prisceremonin den 14 juni.

I mejlet framgår att Polarpriset behöver ett bidrag på 400.000 kronor för att täcka kostnader för ”resa och vandrarhem” för uppemot 30 personer.

Polarpriset

kulturminister Alice Bah Kuhnkes pressekreterare skriver i ett sms till Sveriges Radio: ”Departementet brukar inte betala resa och uppehälle för Polarprisets pristagare (...) Det är väldigt ovanligt att det ges den här typen av direkta stöd”.

Kulturnyheterna söker Polarpriset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polarpriset

Mer i ämnet