Foto: SVT

Barnkanalens nya video: Så blir barn till

Uppdaterad
Publicerad

Först kom snipp- och snoppvideon, som spreds över hela världen. Nu förklarar Bacillakuten hur barn blir till.

”Allt som behövs är att ett ägg och en spermie möts. Det kan de göra med hjälp av provrör eller en spruta. Eller så kan en vuxen snopp och en vuxen snippa sättas ihop och själva göra bebisar inuti kroppen”.

Så förklarar Barnkanalens program ”Bacillakuten” hur ett barn blir till, i ett inslag som ska sändas i söndagens program.

Medier

Men redan i dag la Barnkanalen ut den animerade videon på sin facebooksida.

”Äntligen!”

Reaktionerna har varit mestadels positiva. I kommentarsfältet pekar tummarna uppåt.

”Heja svt barnkanalen”, skriver en person. ”Äntligen! Detta har vi väntat på!”, kommenterar en annan.

”Som Förskollärare, Mamma och kvinna så kan detta inte beskrivas på ett mer enklare och finare sett!”, berömmer en tredje.

Chattar imorgon

Bacillakuten skapade stora rubriker – både hemma i Sverige och utomlands – när videon ”Snoppen och snippan” upprörde och roade allt från vuxna tittare till den amerikanske tv-personligheten Conan O'Brien.

Imorgon kommer Bacillakuten att hålla i en chatt där föräldrar ska få tycka till om videon, innan hela programmet sänds.

– Det beror på att många föräldrar har haft frågor om det här programmet, säger Petter Bragée, ansvarig utgivare.

Men underblåser inte en sådan här chatt en moralpanik om det mest naturliga vi har?

– Nej, jag tror att vi kommer att få många sakliga frågor om varför vi väljer att ta upp det här och varför vi valde att släppa en video, varför snoppen och snippan såg ut som de gjorde och så vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet