Premiär för Stjärnorna på slottet: ”Jag tycker om att prata om det svåra”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har den sjuttonde säsongen av ”Stjärnorna på slottet” premiär. I fem avsnitt får publiken följa när lika många stjärnor lär känna och utmanar varandra.

Bäckaskog slott i Skåne är spelplatsen för säsong 17 av ”Stjärnorna på slottet”, och för femte gången i rad lagar Tareq Taylor maten. Fem kända svenskar checkar in på slottet för att under lika många dagar lära känna varandra, och varje avsnitt kretsar kring en av stjärnorna, som får berätta om sitt liv.

”Spännande om någon var lite oförskämd”

Stjärnkvintetten består av bland andra komikern Pia Johansson och skådespelaren Anja Lundqvist, och i säsongens andra program är konstnären Lars Lerin värd. Under avsnittet berättar Lerin om svåra perioder i livet, men enligt honom var dagarna på slottet däremot fyllda av värme och glädje. Så pass att han gärna hade sett en något svalare stämning mellan varven:

– Jag saknade nästan någon som var lite elak. Det hade varit spännande om någon var lite oförskämd, men vi var väldigt goda vänner allihopa, säger Lerin.

Berättar om trauman

Avsnitt fyra signeras av artisten Jon Henrik Fjällgren. Han tar avstamp i  traumatiska händelser från uppväxten, och sin resa till en karriär som artist. Det är just de svåra ämnena i ”Stjärnorna på slottet” som ligger till grund för Fjällgrens medverkan.

– Det är ett program som handlar om djupa saker. Då kände jag att det kunde vara något för mig, för jag är en väldigt djup människa, säger Fjällgren och fortsätter:

– Jag tycker om att prata om det svåra.

Blivit vinnarskalle

I säsongsavslutningen är konstnären Carolina Gynning värd, och även hon fokuserar på sina ungdomsår. I programmet lärde hon inte bara känna de andra stjärnorna bättre, utan även sig själv, i synnerhet under programmets olika tävlingsgrenar.

– Jag tycker inte att jag är en vinnarskalle, men tydligen är jag det. Jag har nu insett att jag vill vinna, och framför allt vinna över Anja Lundqvist, säger hon.

Stjärnorna på slottet 2022 har premiär fredagen den 30 december kl 02:00 på SVT Play och kl 21:00 i SVT1.

Då sänds stjärnornas program

Pia Johansson – 30 december

Lars Lerin – 7 januari

Anja Lundqvist – 14 januari

Jon Henrik Fjällgren – 21 januari

Carolina Gynning – 28 januari

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.