Premiär för säsong 3 av ”Exit” – så är det att spela ett svin

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serien om några av Norges rikaste och mest gränslösa finansmän, ”Exit”, är framme vid sin tredje och sista säsong.

– Det har varit en speciell upplevelse, säger Pål Sverre Hagen som spelar karaktären William.

I klippet ovan berättar skådespelarna Simon J Berger och Pål Sverre Hagen om hur det är att spela ”ett svin”.

Sedan 2019 har ”Exit” fått stor uppmärksamhet och blivit norska public service-kanalen NRK:s mest strömmade serie någonsin. I morgon har den sista säsongen premiär. Enligt den norska skådespelaren Pål Sverre Hagen har serien utgjort en speciell tid i livet.

– Det har varit ett så bra team och vi tycker om varandra. Och den här spektakulära framgången, att så många har sett den, är otroligt, säger han.

Nyckeln till seriens framgång ligger dels i ett högt produktionsvärde, dels i en inblick i elitens liv, tror Simon J Berger, som spelar Adam,

– Det har alltid fascinerat, ända tillbaka till Shakespeares kungadramer och grekernas berättelser om aristokratin. Sen är det ju naturligtvis på grund av chockeffekten, säger Berger.

Baserat på verklighet

Tv-serien skildrar fyra förmögna finansmän i Oslo och deras dekadenta liv som kantas av droger, prostituerade och olika brott samtidigt som en perfekt fasad ska upprätthållas. Regissören Øystein Karlsen säger att dramat baseras på intervjuer med verkliga norska finansmän och deras liv.

Någon moralisk förbättring bland seriens karaktärer verkar inte vara i sikte.

– Man kan hoppas att de ska växa och bli bättre människor. Det gör man alltid med huvudkaraktärer. Men de här har inte kapacitet att göra det, de kommer inte inse saker och bli bättre människor.

”Kommer sakna teamet”

Nu när serien lider mot sitt slut och ensemblen går vidare till andra projekt verkar de flesta eniga om att det är kollegorna de kommer sakna.

– Jag kommer sakna grabbarna så klart, säger Agens Kittelsen som spelar karaktären Hermine.

– Det är ett väldigt fint gäng. Det tycker jag man ser i serien, att vi har kul tillsammans. Vi kommer sakna varandra, säger Pål Sverre Hagen.

Exit har premiär på SVT play 21 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.