Sofia Helin och Thure Lindhart. Foto: Baldur Bragason/SVT

Premiärdatum klart för nya Bron

Uppdaterad
Publicerad

Succéserien Bron har älskats av tittare världen över, men den fjärde säsongen blir ändå seriens sista.

Den fjärde säsongen av kriminalserien Bron får premiär den 1 januari 2018. Bron har sålts till 178 länder med remakes i både USA och England. Ytterligare en remake som utspelar sig på gränsen mellan Estland och Ryssland har premiär under 2017, men trots tittarsuccén blir den fjärde säsongen den sista.

– Av förståeliga skäl kan jag inte gå in på handlingen, men alla ni som har följt Bron kommer givetvis att känna igen er, och jag lovar att ni också kan se fram emot ett starkt avslut på de fyra säsongerna, berättar Anna Croneman som är programchef för drama och film på SVT till Kulturnyheterna.

Inspelningarna av de nya avsnitten har varit igång sedan i november, med Sofia Helin och Thure Lindhart tillbaka i huvudrollerna som Saga Norén och Henrik Sabroe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.