Programledaren Jerry Springer död

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske programledaren Jerry Springer har avlidit 79 år gammal, rapporterar TMZ. Han är känd för tv-programmet ”The Jerry Springer Show”. 

Tv-profilen Jerry Springer föddes i London men flyttade med familjen som barn till USA. Han tog examen i både statsvetenskap och juridik, samt satsade länge på en politisk karriär innan han blev känd som programledare för ”The Jerry Springer Show”.

Genombrottet kom 1991 med pratshowen som sändes i 27 år med stor framgång. Programmet ryggade inte för att beröra känsliga ämnen och det uppstod titt som tätt bråk mellan gästerna. Programmet handlade ofta om trasiga familjerelationer, och Jerry Springer själv hejades ofta på av publiken som tjoade ”Jerry Jerry Jerry”.

I efterhand har Jerry Springer reflekterat över programmets påverkan på tv-klimatet i stort, och bett om ursäkt för den utveckling som hans program satte riktning för.

”The Jerry Springer Show” lades ner 2018, därefter sände han några säsonger av sitt nya program ”Judge Jerry”. Det sista framträdandet på tv blev 2022 i underhållningsprogrammet ”Masked singer”.

Enligt TMZ fick Jerry Springer en cancerdiagnos för några månader sedan, och avled i sviterna av sjukdomen i sitt hem under torsdagsmorgonen.

Jerry Springer blev 79 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.