Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT

Programledaren ska tjafsa med fästmannen på Mello-scenen

Uppdaterad
Publicerad

Lina Hedlunds fästman Nassim al Fakir har oväntat dykt upp i Luleå inför Melodifestivalen. Han kommer ha en liten roll precis i inledningen av programmet under lördagskvällen.

– Det är en hemlis, säger han till SVT Nyheter.

Lina Hedlund är i fokus under Melodifestival-deltävlingen i Luleå. Hon är den av programledarna som sköter mellanakten – en glittrig show där hon vandrar runt bland livets vardagssysslor. Det komplett med även en gravkista och till sist – en toalett.

– När idén gick från första stadiet till att bli verklighet så sa jag att jag vill ha en slutbild med en toalett. När jag spolar kommer det inte vatten utan glitter över hela mig, säger Lina Hedlund.

”Kommer vara i publiken”

Men det är inte bara i den galna mellanakten som Hedlund är i fokus. Även i öppningsnumret har hon en oväntad roll tillsammans med sin fästman Nassim al Fakir. Barnstjärnan, som bland annat gör rösten till Olof i Frost-filmerna, kom till Luleå under lördagen.

Vad ska du göra här?

– Det är en hemlis. De gör ett live-nummer som handlar om att det är live. Och jag kommer att vara i publiken och göra något annat, säger han.

Han fortsätter:

– Det är många som känner igen det här, säger han och scrollar på mobilen.

”Hon är i en bubbla”

Det Fakir lite hemlighetsfullt syftar på är en del av öppningsnumret. Där kommer Lina Hedlund plötsligt att bli förbannad på någon i publiken som sitter och leker med sin mobiltelefon i stället för att titta på dem på scenen.

Under repetitionerna har kamerorna filmat ovetande människor i publiken när Hedlund blir arg. Men under direktsändningen i kväll kommer det vara hennes fästman som får ta utskällningen.

Men då får du träffa henne i alla fall. Har ni alls hunnit ses de här veckorna?

– Ja, hon kommer hem kort i veckorna. Men hon är ju i en bubbla. Det har hon varit sedan under mitten av januari. Men det får hon vara tycker jag. Det är ju Melodifestival, säger Nassim al Fakir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.