Ett tillfälligt besöksförbud har utfärdats mot Johnny Depp som inte får närma sig hustrun Amber Heard förrän domstolsförhandlingarna återupptas den 17 juni. Foto: AP

Protester mot konserten efter anklagelser mot Depp

Uppdaterad
Publicerad

Inför Hollywood Vampires-konserten ikväll höjs kritiska röster mot Gröna Lund-spelningen. Nu kommer uppmaningar till bojkott efter misshandelsanklagelserna mot Johnny Depp.

Ikväll spelar Alice Cooper, Joe Perry och Johnny Depps populära coverband på Gröna Lund i Stockholm. Kön utanför nöjesparken ringlade lång redan en timme före öppning. Många vill se Hollywood Vampires i afton.

Men samtidigt uppmanas till bojkott mot konserten. Detta efter att Johnny Depps fru, skådespelaren Amber Heard, den senaste veckan ansökt om skilsmässa och anmält honom för misshandel och fått en amerikansk domare att utfärda ett besöksförbud mot Depp.

”Bojkotta detta”

”Bojkotta detta oavsett vem av dem ni är där att se. Misshandel är aldrig ok”, skriver en person på Gröna Lunds Facebooksida.

”Jag tänkte gå, men nu bojkottar jag”, skriver en annan.

Annika Troselius är informationsansvarig på Gröna Lund och hon säger till Kulturnyheterna att de tar avstånd från alla former av våld.

– Det är alltid oacceptabelt. Men vi vill inte döma någon på förhand utan alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats.

”Deras privata angelägenheter”

Hon vill inte kommentera besöksförbudet mot Johnny Depp.

 – Nej, jag kan inte kommentera deras privata angelägenheter, jag kan prata om kvällens konsert. Och alla gäster får ju självklart välja själva om de vill komma.

Johnny Depp har inte kommenterat anklagelserna, men meddelar via sin advokat att han hoppas att deras korta äktenskap kan avslutas snabbt. Det rapporterar Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.