Ulf Wallgren. Foto: SVT

Rapport-ankare slutar – blir yogalärare istället

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Wallgren har jobbat på SVT i över 27 år. I flera år har tittare kunnat se honom som ankare för Rapport. Men nu väljer han att byta karriär och blir yogalärare istället – och hyllas av tittarna i sociala medier. – Jag är glad över att folk har öst kärlek över mig, säger han till SVT Nyheter.

Ulf Wallgren började med yogan för över fyra år sedan. När arbetet kändes stressigt behövde han något som fick honom att varva ned.

– Jag behövde en balans i stressiga nyhetslivet, det är ett tufft jobb att jobba i media. Med obekväm arbetstid och en ständig sekundjakt. Jag tror det är viktigt för alla att ha något som gör att man kopplar av.

När han bestämt sig för att lämna jobbet på SVT, när de nya arbetstiderna kändes för tuffa, tyckte han att yogan var rätt väg att gå då han undervisat i medicinsk yoga ett tag.

– Det känns dubbelt att byta livsinriktning och sorgset att lämna något bakom sig, men spännande med yogan som jag funderat på ett tag och velat utveckla lite mer, säger Ulf Wallgren.

Uppmanar andra att ta en andpaus

Nu vill han uppmana andra till att stanna upp lite i vardagen och fundera på sin framtid.

– Reflektera över vad du själv vill göra i ditt liv, ta en andningspaus och pusta ut lite genom åren.

I en värld som känns allt hårdare tycker han det är viktigt att ta hand om sig själv och andra i sin närhet.

– Visa gärna lite kärlek och omtanke i livet, det mår man bra av.

Ulf Wallgren och SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt lyckades av en slump färgkoordinera sina kläder under flera sändningar i somras och bilden på duon fick många på sociala medier att engagera sig i klädvalet. Foto: SVT

Kärleksbombas i sociala medier

I sociala medier har många tittare velat visa sin uppskattning och många skickar med en hälsning.

”Gillar dig jättemycket. Du är riktigt bra och tydlig i TV. Njut av ditt nya liv efter nyår!” skriver en person och en annan:

”Lycka till och vi är många som kommer att sakna din lugna stämma i rutan. Lyckliga dem som får ha dig som Yogalärare!”

Ulf Wallgren har inte hunnit läsa reaktionerna efter hans besked om att han lämnar rutan men blir glad av att höra om kärlekshälsningarna.

– Jag tycker det känns fantastiskt. Jag är glad över att folk har öst kärlek över mig, säger han.

Vill tacka tittarna

Ulf Wallgren vill även skicka en hälsning till dem som följt honom i SVT under alla år.

– Jag vill tacka för den här tiden som jag har fått vara er nyhetsförmedlare. Och tack för de kloka synpunkter och det stöd jag fått genom årens lopp.

Hans sista arbetspass är på nyårsdagen.

– Det blir ett nytt år och ett nytt liv, det känns speciellt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.