Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan det vara så att korruption och sexbrott ligger bakom Edgars försvinnande?” Foto: Netflix

Recension: ”Eric” med Benedict Cumberbatch på Netflix

Uppdaterad
Publicerad

Benedict Cumberbatch spelar alkoholiserad muppmakare vars son försvinner på väg till skolan. ”Eric” är en originell och mycket välgjord thriller.

Den brittiska manusförfattaren Abi Morgan har skrivit manus till bland annat Margaret Thatcher-filmen ”Järnladyn”, sexmissbrukardramat ”Shame” och är snart aktuell med nästa ”Bridget Jones”-film.

Hennes nya miniserie ”Eric” utspelar sig i New York under 80-talet och handlar om en familj som håller på att falla sönder. Dockpsykoser, klassisk thriller och en riktigt välspelad äktenskapskris samsas i denna sevärda berättelse.

Streamingtips

Premiär Netflix 30 maj.

Bland kommande veckans övriga premiärer syns en dokumentär om ett successionsdrama på en medeltidsvecka i Texas, en kändistät hyllning till musikstadsdelen Camden och ett tysk-österrikiskt kostymdrama om prinsessan Sisi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streamingtips

Mer i ämnet