Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kerstin Linden gör ett utmärkt porträtt av Ronja Rövardotter, tycker SVT:s tv-kritiker. Foto: Audrius Solominas

Recension: ”Ronja Rövardotter” är laddad med ny svärta

Uppdaterad
Publicerad

Läget var länge oklart kring vad som skulle hända med den nya tv-serieversionen av Astrid Lindgrens älskade berättelse ”Ronja Rövardotter”. Serien satt fast hos krisande Viaplay tills den köptes av konkurrenten Netflix. Idag har den premiär och frågan förstås vi ställer oss är: är den bra?

– Redan i första scenen får vi veta att det här är något annat än originalfilmen från 1984: vildvittrorna som kretsar runt Mattisborgen är fullvuxna, skrämmande saker med tillräcklig svärta för att traumatisera en ny generation barn, säger Kim Veerabuthroo Nordberg.

Se recensionen i spelaren ovan.

Osäker på vad du ska titta på? Se kommande veckors strömningstips nedan!

Kommande serier att hålla koll på:

Nyversion av Ronja Rövardotter

Regi: Lisa James Larsson

Manus: Hans Rosenfeldt

I rollerna: Kerstin Linden (Ronja), Jack Bergenholtz-Henriksson (Birk), Christopher Wagelin (Mattis), Krista Kosonen (Lovis), Sverrir Gudnason (Borka), Maria Nohra (Undis), Pernilla August (Valdir), Vera Vitali (Cappa) och Johan Ulveson (Skalle-Per)

Serien strömmar på Netflix 28 mars 2024

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.