Regissören Nauren Sager & en bild ur filmen ”I am Reva”. Foto: Pressbilder

Regissören till ”I am Reva” besvarar kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Inbjudningskorten till nya filmen fick personer som Laleh att rasa.

Filmen ”I am Reva” av regissören Nauren Sager har väckt debatt sedan 109 kända svenskar har fått en inbjudan till premiären den 26 januari Göteborgs internationella filmfestival. Inbjudningskortet är utformat som ett av Migrationsverkets avslag på en ansökan om uppehållstillstånd. Artisten Laleh är en av dem och hon skriver på sin Twitter:

”Inbjudan till #gbgfilmfestival väcker obehagliga minnen. Jag förstår de goda avsikterna verkligen och att man får tåla lite för en god sak, men det är lite som att skicka ett falskt cancerbesked till en som redan haft cancer.”

Kulturnyheterna har varit i kontakt med Naures Sager och han förstod att de inbjudna skulle kunna komma att reagera starkt.

”Ingen inbjuden i riskzonen”

Hur tänker du kring Lalehs reaktion?

– Att Laleh beskriver inbjudan som ett cancerbesked innebär att hon har förstått och insett allvaret i den. Något som andra personer bör göra, säger Naures och fortsätter:

– Jag förstår att Laleh tog illa vid sig och jag har skickat en personlig ursäkt till henne. Det var aldrig meningen att någon skulle bli så pass illa berörd. Ingen som har fått inbjudan är i riskzonen för att bli utvisade.

Hade du förväntat dig att din inbjudan skulle uppmärksammas?

– Jag förstod att det skulle bli press kring den. Det är min plikt som filmskapare att få folk att tycka och tänka. Det här är en del av att få igång debatten, avslutar Naures Sager.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.