Resumés Guldkratta till Kerstin Holm

Uppdaterad
Publicerad

Rapports reporter Kerstin Holm belönades på torsdagen med Guldkrattan, ett journalistpris som tidningen Resumé delar ut för att premiera ”riktigt bra journalistiskt grundarbete”.

Resumés motivering lyder:

”I den politiska journalistiken finns en förtjusning i att prata, analysera och förklara hur man tror att det är. Kerstin Holm ägnar sig i stället åt att leverera nyheter. Och hon gör det med en gedigen erfarenhet, kunnigt och påläst och ställer alltid de rätta frågorna. För oss som tittar betyder det att vi får svar i stället för spekulationer.

Kerstin Holm, Rapport, SVT är en journalistisk slitvarg. Hon tar aldrig till de stora gesterna, men levererar alltid. Dessutom har hon den befriande egenskapen att innehållet i inslaget är viktigare än att reportern syns i bild.”

Sammanlagt var åtta journalister nominerade till priset. Några av de nominerade utöver vinnaren Kerstin Holm var Anton Karis, Sveriges Radio, Andreas Öbrink, SVT, och Diamant Salihu, Expressen.

Guldkrattan delades ut första gången 2004. Bland tidigare pristagare finns bland andra Tommy Schönstedt (Expressen), Göran Åhgren (SVT) samt Elisabet Höglund. Prissumman är på 7.500 kronor i 20-lappar, vilket när priset instiftades motsvarade en tiondel av prissumman för Stora journalistpriset.

Mer om prisutdelningen hos Resumé

Kulturnyheterna/Rapport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.