Retropopbandet Dina ögon släpper nytt album

Publicerad

När retropopbandet Dina ögon släppte sitt första album verkade de komma från ingenstans, men nådde snabbt ut till en bred massa. Nu är de aktuella med sitt andra album ”Oas”. 

Innan de blev en kvartett hade bandmedlemmarna Anna Ahnlund, Daniel Ögren, Christopher Cantillo och Love Örsan en lång bakgrund inom musiken, då de släppt flera soloalbum och medverkat i olika bandkonstellationer.

Projektet med Dina ögon startades 2021, då de släppte det genreöverskridande debutalbumet ”Dina ögon”. Albumet gjorde snabbt succé och flera slutsålda konserter runtom i Sverige och Norden följde.

Ett genrelöst kärleksbarn

I nya albumet ”Oas” har de precis som i debutalbumet influerats av flera olika genrer. De beskriver själva sin musik som ett kärleksbarn från allt mellan Fleetwood Mac till Ted Gärdestad.  

– Det är liksom inte så bundet till att det måste låta på ett visst sätt, utan att vi kastar in allt som vi har, säger Daniel Ögren, som skriver musiken och spelar flera instrument i bandet.

Anna Ahnlund är bandets sångare och har även skrivit låtarna. Hon menar att ”Oas” handlar om människors liv.

– Rent textmässigt så tar jag fenomen som jag vill undersöka, sen kan det bli någonting annat för jag kanske har en ingång i hur texten svänger, då kanske man hittar ord i det. 

Hyllade av Tyler the Creator

Deras musik har nått rapikonen Tyler the Creator, som listade en av deras mest populära låtar ”Tombola 94” som en av sina favoriter 2022, i ett inlägg på Twitter. Det kom lite som en överraskning, menar bandets basist Love Örsan.

– När vi släppte den första skivan trodde vi inte att det skulle bli en så bred lyssning, att så många olika typer av människor från olika delar av världen och i olika åldrar skulle gilla det, säger han.

– Med ”Tombola 94” försökte vi verkligen få till en stark låt, för mig är det någon slags 80-talsvärld. Men det verkar som vi fick till det så att det blev kraftfullt och bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.