Ruben Östlund och Tarik Saleh under filmfestivalen i Cannes. Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Revansch för Tarik Saleh – nominerad till en César

Uppdaterad
Publicerad

Tarik Salehs prisbelönta ”Boy from heaven” nomineras till en fransk César för bästa utländska film.

I måndags fick han se sig snuvad på guldbaggar för såväl bästa film som bästa regi av Ruben Östlund och i går stod det klart att det inte blir någon Oscarsnominering för Tarik Saleh och hans ”Boy from heaven”.

En viss tröst kanske dagens besked då kan skänka att ”Boy from heaven”, med den franska titeln ”La conspiration du Caire”, är nominerad till en fransk César för bästa utländska film.

”Vi älskar Frankrike och tydligen älskar Frankrike oss tillbaka”, säger Tarik Saleh i ett pressmeddelande från Triart Film.

Även i Frankrike får han dock konkurrens av Ruben Östlund och dramakomedin ”Triangle of sadness”, som även den är nominerad i kategorin bästa utländska film.

Saleh gick inte helt lottlös från Guldbaggegalan där han fick pris för bästa manus. Samma utmärkelse tilldelades han på filmfestivalen i Cannes tidigare i år.

Césargalan 2023 hålls i Paris den 24 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.