Foto: TT

Ricky Gervais hyllar svenska Bron

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska komikern tycker att ”Skandinavien regerar dramavärlden”. Samtidigt bekräftar Bron-skaparen för norska medier att det mer eller mindre är klart att det blir en fjärde säsong.

Den brittiska komikern och manusförfattaren Ricky Gervais hyllar den dansk-svenska produktionen Bron på Twitter.

”Jag såg precis klart Bron. Konsekvent det vackraste, mest innovativa och fängslande dramaserien på TV”, twittrade ”The Ofiice”-stjärnan på måndagen.

Han förtydligade också att det var den skandinaviska versionen han menade och inte amerikanska ”The Bridge” från 2013 och ställde sig frågan varför ”vi inte kan göra sådana här dramer?” och fortsatte: ”Skandinavien regerar dramavärlden just nu”.

Mer eller mindre klart med ny säsong

I höstas var det oklart om det skulle bli en fjärde säsong av Bron. Seriens huvudrollsinnehavare Sofia Helin har tvekat i intervjuer. Men i förra veckan sa seriens skapare Hans Rosenfeldt till norska NTB att alla involverade skådespelare är positiva till en till säsong.

”Det kommer att bli av. Jag kan nästan lova det men kan inte säga när”, säger Hans Rosenfeldt och siar om att en fjärde säsong kan komma att sändas 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.