Den brittiska komediserien The Office, som följer arbetslaget på det deprimerande kontoret i Londonförorten Slough, sändes mellan 2001 och 2002 och har setts av en mångmiljonpublik – trots en trög start.
Det första avsnittet visades på kvällen den 9 juli 2001 i BBC Two och hade rekordlåga tittarsiffror jämfört med kanalens andra seriepremiärer samma år, berättade producenten Jon Plowman i en intervju 2015.
Några månader senare gjorde man ett nytt försök – och siffrorna steg i höjden.
”Hade inga höga ambitioner”
Komikern Ricky Gervais slog igenom som den narcissistiske och gränslöse chefen David Brent, en karaktär han kommit att förknippas med sedan dess.
I en jubileumsintervju med BBC minns Gervais tillbaka och reflekterar över braksuccén.
– Jag hade inga höga ambitioner och tänkte aldrig att: ”det här kommer bli en jättehit”, säger han.
20 år senare känner Ricky Gervais en väldig stolthet över serien.
– Mest stolt blir jag nog av de klipp som folk skickar till mig varje dag på twitter. Det är fantastiskt hur det kopplar ihop människor och att det betyder något för dem.
– Och jag är stolt över mitt skådespel när han (David Brent) ber om att få sitt jobb tillbaka.
Klarat sig från kritik
Chefen David Brent är inte bara lite jobbig, han drar gärna rasistiska och sexistiska skämt för alla som kommer i hans väg.
Ricky Gervais tror inte att The Office hade setts på med blida ögon om den hade haft premiär i dagens mer medvetna, eller politiskt korrekta, samhälle.
– Jag tror att den hade blivit ”cancelled” (utfryst reds. anm.)
Än så länge har serien dock klarat sig från hårdare kritik.
– Jag ser fram emot när de hittar något att cancela den för. Någon sa att de säkert skulle kunna försöka, och jag tänker:” bra låt dem cancela den. Jag har redan fått betalt”.
Cancelkultur kan även kallas utfrysningskultur eller kränkthetskultur.
Definition: ”Aktivism som syftar till att personer med kontroversiella åsikter ska berövas sina plattformar för att föra ut dessa åsikter”
Källa: Språkrådet