Rico Nasty: ”Jag sparkar in dörrar med mina platåskor”

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Rico Nasty känner sig historisk. Som en del av en våg unga inflytelserika kvinnliga rappare väcker hon intresse med sitt egenartade uttryck. Hon kallar sin musik för sugar trap: en gladare trap-musik, influerad av punk, rock och metal.

Genombrottet kom förra året med den råa, avskalade låten Trust issues.

– Jag hade ingen make-up, det fanns ingen glitter och glamour, det var oredigerat... Det var rått och ofiltrerat, och de älskade det. Det betydde skitmycket.

Hon är född 1997 och började med musik redan i skolan. Hennes säregna sound väcker som sagt uppmärksamhet, liksom hennes outfits.

– Jag hämtar mycket inspiration från anime och tecknade serier, sånt som normala människor inte inspireras av.

Väntar inte

Med sin punkiga råhet tillhör Rico Nasty nu en våg unga kvinnliga rappare som ser till att världens största musikgenre inte längre domineras av bara män.

– Jag känner mig historisk. Jag bara: ”Fan, jag är med på det första omslaget av XXL med tre tjejer.” Min show är lika flippad som killarnas. Jag står inte och väntar på min tur. Jag sparkar in dörrar med mina platåskor. Det är jävligt mäktigt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.