Riksdagen ska klubba förändringar i public service-uppdraget

Uppdaterad
Publicerad

Stärkande av lokal journalistik i svagt bevakade områden, en uppdatering av den så kallade förhandsprövningen och en utvidgad kärnverksamhet, anpassad till onlinejournalistik. Det är några av förslagen som regeringen lade fram i somras angående public service tillståndsperiod. Under onsdagseftermiddagen klubbas beslutet i riksdagen.

Det var i juni i år som kulturministern presenterade regeringens förslag för public service-bolagens sändningsperiod 2020 – 2025.

Förslagen till nya villkor för public service har tagits fram av en kommitté bestående av riksdagens partier, och under måndagen kommer regeringen att presentera de konkreta politiska förslagen för hur public service ska fungera i framtiden. Förändringarna föreslås gälla under sändningsperioden 2020 fram till 2025.

Hör Socialdemokraternas Lawen Redar och Sverigedemokraternas Aron Emilsson debattera public service i SVT:s Morgonstudion i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.