Föreställningen 24 timmar Svart Kvinna på Riksteatern i Hallunda 2019. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Riksteatern ställer in vårens turnéer

Uppdaterad
Publicerad

Riksteatern ställer in vårens turné på grund av pandemin och flera föreställningar blir i stället digitala, rapporterar Kulturnytt i P1.

Riksteaterns nationella styrelse har fattat beslut om att ställa in den planerade vårturnén till och med den 1 juni i år.

”Smittspridningen är alljämt allvarlig och maxantalet för publik är fortfarande endast åtta personer, vilket gör att vi inte ser någon annan råd än att ställa in vårens turnéer, med ett par undantag.”, skriver Riksteaterns kommunikationsavdelning.

Enligt Riksteaterns hemsida utgår alla föreställningar som var planerade fram till och med 10 april. Efterliggande turnéer skjuts upp eller ställs in, med några få undantag där turnéerna spelas enligt plan.

Riksteaterns nya play-kanal var på gång redan före pandemin men har nu blivit snabbare sjösatt. Dans, sång och teater kommer att kunna ses på nätet med undantag för två föreställning som kommer att spelas för publik – men då utomhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer