Robert Gustafsson. Foto: TT

Robert Gustafsson ska spela Skandiamannen

Uppdaterad
Publicerad

Robert Gustafsson ska spela Stig Engström i Netflix-serien ”Den osannolika mördaren”. Serien är baserad på den prisbelönta boken ”Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme” från 2018, skriven av Thomas Pettersson.

”Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna”, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

I juni 2020 pekade åklagare Krister Petersson ut Stig Engström som Olof Palmes mördare. Men det blev ingen rättegång och förundersökningen lades ner eftersom Engström var avliden.

I rollerna syns även Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson. Serien i fem delar ska regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser och produceras av FLX.

”Den osannolika mördaren” får premiär på Netflix 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.