Nästan 50 000 personer besökte Tekniska museet i juli. Foto: Tekniska museet

Robotar lockar rekordpublik till Tekniska museet

Publicerad

Robotar och artificiell intelligens säljer. Åtminstone om man ser till besökstrycket på Tekniska museet i sommar, som slagit rekord i antal besökare.

Under juli månad tog sig 48 166 personer till museet på Gärdet i Stockholm, fler än dubbelt så många som i juli i fjol, men också en bra bit över de bästa höst- och vintermånaderna, enligt museet.

– Det är något med robotar som fascinerar de allra flesta, även de som kanske vanligtvis inte är särskilt intresserade av teknik. Robots är en utställning som väcker känslor och sätter igång funderingar och diskussioner, säger Peter Skogh, museidirektör, i ett pressmeddelande.

Utställningen Robots har skapats av Science Museum i London, och visas på Tekniska museet mellan den 17 juli 2019 och 15 mars 2020.

I samlingen ingår en rad Robotar från populärkulturen, så som T-800 från filmen Terminator och Maria från Fritz Langs Metropolis.

Utställningen är första delen i Tekniska museets satsning på ”att utforska relationen mellan människa, maskin och artificiell intelligens”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.