Foto: TT

Robyn berättar om depressionen – gick i terapi

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera års tystnad bryter nu den svenska världsstjärnan Robyn tystnaden. För The New York Times berättar artisten om den tuffa tiden – och om hur hon tog sig ur depressionen.

Det har gått åtta år sedan Robyn, 39, släppte den avslutande delen i hyllade trilogin ”Body talk”. Sedan dess har världsstjärnan hållit sig undan rampljuset.

I en ny intervju med The New York Times berättar Robyn öppenhjärtigt om de mörka åren. Uppbrottet från pojkvännen Max Vitali och mentorn Christian Falks död 2014 var några faktorer som bidrog till en emotionell krasch.

I intervjun berättar Robyn att hon gick i terapi i sex år.

– Det kändes inte som jag gjorde några framsteg under de första fyra åren. Det är lustigt när jag tänker på det nu men det var inte förrän jag kraschade totalt som jag började göra framsteg, säger hon till New York Times.

Hade svårt att gå upp ur sängen

2014 och 2015 var det svårast. Robyn beskriver hur hon under den här perioden till och med hade svårt att gå upp ur sängen.

Men terapin hjälpte och ledde bland annat till att hon och Max Vitali återförenades.

– Det känns nästan som att jag har blivit en annan person, säger hon till New York Times.

I oktober släpps Robyns nya skiva ”Honey”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.