Röhsska museet i Göteborg Foto: Thomas Johansson/TT

Röhsska museets nyöppning skjuts upp till nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte första gången som återöppningen av Röhsska museet i Göteborg skjuts upp, det har redan blivit framskjutet två gånger och nu är alltså senaste budet våren 2019, meddelar museichef Nina Due i ett pressmeddelande.

Röhsska museet stängde i februari 2016, då med anledning av att det underfinansierade museet länge hade haft problem med den psykosociala arbetsmiljön. Då skulle fokus ligga på personalens hälsa och på att skapa en gemensam värdegrund.

I samband med stängningen togs ett beslut att bygga om museets entré och foajé, vilket är orsaken till öppningens senareläggning och den spruckna tidsplanen. Anledningen är att det har inträffat oförutsedda händelser under renoveringen, som visat sig dra ut på tiden.

– Vi har varit redo att öppna under hösten och det känns givetvis tråkigt att det blir ytterligare förseningar. Jag längtar efter att få öppna dörrarna till museet för besökarna igen. Inom några veckor kommer vi att kunna meddela ett datum för när museet öppnar. Säger Nina Due i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.