Foto: Jonas Ekströmer/TT

Röstades till andra chansen – nu är han favorittippad

Publicerad

Nu börjar Melodifestivalexperterna skåda i sina kristallkulor inför lördagens final.

Kulorna i det här fallet består främst av bettingbolagens rankningar, spelningar på Spotify och efter genrepet: Fan-organisationen Melodifestivalklubbens publikomröstning.

Melodifestivalen 2018

”Klart jag kollat”

Felix Sandman spås hamna i toppen tillsammans med Benjamin Ingrosso och berättar att han håller ett öga på bettingsajterna.

– Jag försöker hålla mig borta, jag vill inte bli påverkad. Men det det är klart att jag kollat och det är kul att det ser så bra ut, säger han.

Felix Sandmans låt är den mest spelade på svenska Spotify i nuläget, men röstades ändå inte direkt till final i sin deltävling.

– Det kan vara att man behöver ta in den, ta till sig texten. Det tar lite tid.

Om inte du vinner, vem vinner då?

– Benjamin Ingrosso. Hundra procent.

Veteranen undviker media

Melodifestivalveteranen Jessica Andersson, som deltar för sjunde gången, vill helst inte läsa något alls om sig själv i upptakten.

– Man vill inte läsa för mycket nu. Jag fick otroligt mycket positiv respons efter Malmö, men så fort man läser något negativt så fastnar det i huvudet, säger hon.

Om inte du vinner, vem vinner då?

– Jag vill att en tjej ska vinna den här gången. Jag får säga Mariette, säger Jessica Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet