Det blev ingen Golden Globe till Ruben Östlunds The Square. Foto: TT

Ingen Golden Globe till Ruben Östlund: ”Jag är fruktansvärt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

I maj vann Ruben Östlunds The Square en Guldpalm på filmfestivalen i Cannes. Sedan dess har filmen blivit Sveriges bidrag till Oscarsgalan och vunnit sex priser på ”den europeiska Oscarsgalan” European film awards i Tyskland. Men någon Golden Globe blev det inte.

Det blev den tysk-franska filmen Aus dem nichts som blev bästa icke-engelskspråkiga film, den kategori som även Ruben Östlunds The square var nominerad i.

Kulturnyheterna når Ruben Östlund när han är på väg från Golden Globe-galan.

– Jag är fruktansvärt besviken men samtidigt så är han Fatih Akin (regissören bakom Aus dem nichts) en så extremt sympatisk person så det är svårt att inte unna honom det. Men det var kul, vi har haft roligt och man är nominerad, säger han.

The Square är Sveriges bidrag till Oscarsgalan, men vilka de slutgiltiga bidragen blir återstår att se. Oscarsgalan sänds den fjärde mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.