Ytterligare en stämning i Rust-fallet. Foto: AP/TT

Rusts vapenansvariga: Felmärkta patroner fanns på inspelningen

Uppdaterad
Publicerad

Den vapenansvariga på filmen Rust, där skådespelaren och producenten Alec Baldwin sköt en fotograf till döds med ett rekvisitavapen som visade sig vara skarpladdat, har nu stämt ammunitionsleverantören, skriver Los Angeles Times.

Filmen Rusts vapenansvariga menar att en ask med patroner som levererats till inspelningen varit felmärkt och innehållit riktiga patroner och inte den modifierade variant som vanligen används under filminspelningar. Hon har därför lämnat in en stämningsansökan mot ammunitionsleverantören.

Enligt ansökan ska asken ha varit märkt ”dummies” (modifierade patroner), men innehållit sju skarpa patroner och 43 dummies. Vapenleverantören har tidigare förnekat att skarpa skott har levererats till filminspelningen av honom, men har inte uttalat sig sedan stämningsansökan lämnades in onsdagen den 12 januari.

Det var i oktober som huvudrollsinnehavaren och producenten för filmen Rust, Alec Baldwin, sköt en fotograf till döds och skadade en regissör då han avfyrade ett rekvisitavapen som visade sig vara skarpladdat.

Flera stämningsansökningar har lämnats in och en brottsutredning pågår, men ingen har hittills åtalats för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.